Ana sayfa Kurumsal Ürünlerimiz Referanslar İnsan Kaynakları İletişim
Kurumsal
Hakkımızda
 
Tarihçemiz
 
Kurucumuz
 
Kurumsal  »  Kurucumuz

23 Haziran 1923 senesinde Ä°zmir’de doÄŸdu 1943 yılında Hukuk Fakültesine girdi ancak harp yıllarının getirdiÄŸi ağır ekonomik ÅŸartlar nedeniyle ailesine bakmak mecburiyetinde kaldığı için tahsilini yarım bırakıp iÅŸ hayatına atıldı.

1947 yılında yedek subay olarak askerliÄŸini tamamladı, 1950’li yıllarda kendi ÅŸirketini kurarak Manisa-Akhisar yolu, Ä°zmir Piyale Fabrikası, Ä°zmir Varyant Yolu, Ä°zmir D.S.Ä°. Binaları, Ä°zmir Güzelyalı Hava EÄŸitim Komutanlığı, Ä°zmir Bergama Yolu ve bir çok D.S.Ä°. ihalelerini gerçekleÅŸtirdi.

1958 yılında plastik sektörüne plastik tabak ve ilaç tüpleri üretimi ile baÅŸladı. Plastik sektörünün duayeni olan Mazhar Zorlu 1970, 1980 ve 1990’lı yıllarda Türkiye’de boru ve profil dallarında bir çok ilke imza attı. Plastik Sektöründe Ege Plast, Ege Yıldız, Bahçesaray, Ege Pen, Ege Profil,Nejat Zorlu (Kuzey Kıbrıs), Tempo Plast(Almanya), Ege Herkül(Kazakistan),Rom Ege Plast(Romanya) ÅŸirketlerini kurmuÅŸtur. Türkiye’de Plastik Sektöründeen fazla bilgiye sahip olan rahmetli Mazhar Zorlu her yaptığı iÅŸte o konununuzmanı kadar bilgi sahibi olmaya çalışan ve konunun detaylarına önem veren saygın, müteÅŸebbis bir iÅŸadımıydı.

İş hayatı boyunca vergi ödemede gerek şahsının gerekse şirketlerinin üstün başarılarından dolayı altın, gümüş, bronz madalyalar ve belgeler ileödüllendirilmişti.

Mazhar Zorlu, ticari alandaki geniÅŸ ve çok yönlü çalışmalarını aynı ÅŸekilde sosyal yaÅŸamda da pekiÅŸtirmiÅŸtir. Sporla içiçe olan Mazhar Zorlu, Muhafız Gücü, Beylerbeyi ve Beykoz kulüplerinde futbol oynadı, Altay sevdalısı olan Mazhar Zorlu Kulüp baÅŸkanlığı yaptığı döneminde Altay sporcu yetiÅŸtiren bir fabrika gibiydi. Futbol Federasyonu BaÅŸkanlığı görevini yürüten Zorlu; Hasan Polat, Orhan Åžeref Apak gibi dönemin efsane isimleriyle birlikte uzun yıllar Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ÃœyeliÄŸinde bulundu. Zorlu, ayrıca il Fakirleri Koruma ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi BaÅŸkanlığı, Sosyal Yardım Dernekleri, Rotary Kulüpleri, ESÄ°AD, TÃœSÄ°AD, Ticaret ve Sanayi Odaları gibi dernek ve kuruluÅŸların yönetim kurullarında etkin görev aldı. Ayrıca birçok sosyal amaçlı yardım derneklerininm ve eÄŸitim ile ilgili vakıfların kurucusudu idi. Ä°zmir Avni Akyol Lisesi’nin yapımında katkıları bulunan Mazhar Zorlu ömrü boyunca gerçekleÅŸtirmeyi düşündüğü bir okul yapma fikrini 1998 yılında gerçekleÅŸtirdi. Mazhar Zorlu Anadolu Teknik ve Plastik Endüstri Meslek Lisesi adıyla açılan bu okul Türkiye’de plastik sektörünün ilk eÄŸitim kuruluÅŸudur. Bu okuldan yetiÅŸen öğrenciler plastik sektörünün ara eleman iÅŸ gücünü karşılamaktadır. Mazhar Zorlu EÄŸitim ve kültür vakfı ve Milli EÄŸitim bakanlığı giriÅŸimleri ile Anadolu Teknik Lisesinde Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümü kurulmuÅŸ olup günümüzde Japon hükümeti ile iÅŸbirliÄŸi içerisinde Teknolojik bilgi alışveriÅŸinde bulunulmaktadır.
 
Ege’nin duayen sanayicisi, Türk sporunun unutulmaz ismi, iyilik sever, dürüst, adil, çalışkan, örnek insan, kıymetli varlığımız Sayın,Mazhar Zorlu’yu 14 Mayıs 2004 tarihinde kaybettik.


    Copyright © 2024 Mermerit - Solid Surface- Mutfak Tezgahı- DuÅŸ Teknesi - Lavabolar - Ä°zmir| Tüm Haklarý Saklýdýr.